Beschrijving
Wat een stijlvol huis, wat een tijd en aandacht is er aan het uiterlijk besteed. Destijds in 1914 heeft de architect een rij huizen ontworpen met ramen met een gedeeltelijke roedeverdeling en sierlijsten, een terugliggende voordeur met een granito opstapje. Een hoog opgezette gevel en een samengestelde kap die wordt gemarkeerd door brede gootbakken met forse klossen er onder. Het verschil in hoogte van de verschillende huizen geeft de hele straat een gevarieerd beeld.
De Radstakeweg is een zijstraat van de Zwolseweg, een van de grotere toevoerwegen naar het centrum van de stad.
Mocht je het fijn vinden om in een rustige straat te wonen, maar wel in de buurt van veel voorzieningen, is dit misschien wel de juiste plek. In 1914 deed de architect zijn best om er een heel mooi huis neer te zetten, de huidige bewoners laten zich in dit opzicht ook niet onbetuigd. Kom eens binnen kijken en let er eens op hoe de mooie detaillering uit 1914 naadloos overvloeit in de styling van anno nu.
De rozerode rand in de granitovloer komt terug in het moderne behang op de wanden. De bewerkte trapleuning en de plafond-met-lijst zijn wit en knallen eruit. Er is in de tussenhal een modern toilet en toegang tot een kelder van zo'n 20m2.
De wand tussen de keuken en de achterkamer van de kamer en suite is weggehaald waardoor er een heel brede ruimte is ontstaan. Is het nu een woonkeuken of een open keuken met een eetkamer? Wat maakt het uit, het is een fijne ruimte met veel licht en openslaande deuren naar de achtertuin. De keukeninrichting past ook weer zo mooi in het geheel dat je bijna vergeet dat er in gewerkt moet worden. Matzwarte kastjes, zachtglanzende wandtegels en de inbouwapparatuur die je nodig hebt. De kamer is van zichzelf al mooi door de schouwen, de schuifdeuren met glas in lood en de stucwerkplafonds. De nieuwe visgraat parketvloer en de houtkachel maken het helemaal af.
Doe die tuindeuren maar open en zeg nu zelf, de tuin is niet enorm groot maar ook hier is alles weer tot in de puntjes doordacht. Je gevoel van ruimte wordt versterkt doordat achter onze achtertuin, de tuinen van de huizen om de hoek liggen! Geen inkijk en wel veel lucht, blauwe lucht als je geluk hebt. Grote tegels op de grond, bloembakken met een geïntegreerde bank en een overkapping met een houten vloer en wandverlichting. Zo kant en klaar neerploffen en genieten is wel lekker toch? Hebben deze mensen dan geen fietsen? Of tuinrommel? Jawel, dat is weer heel mooi opgeborgen in de schuur achter de schuifwand van smalle houten latten. Daar is ook de achterom naar het achterpad.
Op de eerste verdieping zijn twee grote slaapkamers. Ooit waren het er drie, maar als je kamers genoeg hebt, kan je er ook twee samentrekken.
De badkamer heeft een inloopdouche, een toilet en een wastafelmeubel. Fris wit sanitair en tegelwerk, gecombineerd met houtprinttegels en warme groenblauwe wanden.
Verrassend is de tweede verdieping. Niet verrassend dat het hier ook mooi is afgewerkt, dat kon je al wel raden. Maar de ruimte! Goedemorgen wat een verdieping is dit zeg! Het lijkt wel een heel appartement met een grote (woon)kamer, een slaapkamer en een aparte ruimte voor je wasapparatuur. Plaats hier een wastafel en je weet zeker dat je puber helemáál nooit meer het huis uitgaat.
De grote kamer laat zich ook eenvoudig splitsen in twee kamers wat de teller dan op 5 ruime slaapkamers brengt. Dat is best uniek. Het hele huis is best uniek, het heeft ook nog eens een energielabel C. Het geïsoleerde dak is recent vervangen en daar liggen zonnepanelen op. Het hele huis heeft isolatieglas, kortom, als je hier woont zit je er warmpjes bij.