Kleurrijke keramieken huisjes met een verhaal

Speciaal voor Mevrouw De Wit Makelaars maakten de deelnemers van Atelier KunstWerkt in Deventer keramieken huisjes. Samen vormen ze een kleurrijke stad en individueel zijn ze prachtig om als kunstobject een plekje te geven in je huis. Aan ieder van haar opdrachtgevers geeft Mevrouw De Wit zo’n liefdevol gemaakt cadeau als aandenken aan de samenwerking.

Een sociaal project dat werkt

We hebben een tijd gezocht naar een origineel cadeau voor onze klanten en dit liefst te combineren met een goed doel. Samen met Chris Visser van Atelier KunstWerkt ontstond het idee om deze huisjes te maken.

“Het is zo mooi om mensen liefdevol en bevlogen met hun handen te zien werken aan een object waar ze trots op zijn. KunstWerkt is een prachtig initiatief in onze stad om kwetsbaren, of mensen die even vastgelopen zijn, te helpen bij hun ontwikkeling. Samen creatief bezig zijn levert nieuwe inzichten, zelfvertrouwen én gezelligheid. Los van het sociale aspect is het resultaat ook echt prachtig, ik wil ze eigenlijk het liefst allemaal zelf houden.”

Ontdekken wat je allemaal kunt

Docente Chris Visser is een van de docenten die de mensen in het atelier begeleidt waar de meest prachtige kunstwerken tot stand komen. Als kunstenaar voelt ze zich als een kind in de zandbak als ze speelt met materialen, vormen en kleuren om naar harmonie en spanning te zoeken.

“Dat is ook wat ik onze deelnemers wil laten ervaren en hen daarbij een eigen beeldende taal wil laten ontdekken. Je hoofd raakt leeg tijdens zo’n proces. Je kunt je zorgen achter je laten en ontdekken wat je allemaal kunt.”

Aandenken aan ijkpunt in je leven

De tientallen kleurrijke huisjes, ieder met een andere vorm en gevoel, prijken nu in het kantoor van Mevrouw De Wit Makelaars. Compleet met een stempel van het logo van de makelaar. Marieke:

“Iedere klant ontvangt een mooi exemplaar als aandenken aan onze samenwerking en natuurlijk aan het ijkpunt in zijn of haar leven. Want dát is de aan- of verkoop van een huis.”

Voor wie is KunstWerkt?

KunstWerkt is een atelier voor iedereen die zin heeft om kunstzinnig aan de slag te gaan. Het richt zich met name op mensen met een dagbestedingsindicatie die hun zelfredzaamheid willen versterken maar ook op bedrijven die behoefte hebben aan denkkracht. Onder begeleiding van kunstenaars, docenten en vrijwilligers kun je er creatief werken met de visie dat kunst maken ruimte geeft in je hoofd. Ruimte voor nieuwe ideeën en voor jezelf. Door samen met anderen mooie dingen te maken ontstaan nieuwe verbindingen. Etiketten plakken op mensen doen ze niet in het atelier: je mag zijn wie je bent. Meer informatie: www.kunstwerkt.info