Beschrijving

Het Huis Met Twee Voordeuren.

In 1993 is in Twello-zuid een vrijstaande woning gebouwd met twee voordeuren. Als je het over multifunctionaliteit hebt, is dat natuurlijk een briljant idee: werken aan huis kan geheel gescheiden, een kind dat nog thuis woont maar privacy wil, of logees die je een eigen plek wilt geven (of je eigen privacy behouden). Erg praktisch.

In de jaren '90 is het dorp Twello aan de zuidkant uitgebreid. Dit ruime, vrijstaande huis heeft een woonoppervlak van 194m2, een aangebouwde garage met elektrisch bedienbare deur, 6 slaapkamers en staat op een perceel van 655 m2. Liever nog meer ruimte? De grootte van de tuin kan een uitbouw zeker hebben.

Het huis is degelijk gebouwd en van de doelmatige soort, geen tierelantijnen of luxe, hier koop je veel ruimte op een flinke kavel. Naast het huis is een klein speeltuintje voor de kleintjes uit de buurt. Dit huis is gemaakt voor actieve mensen met behoefte aan veel leefruimte.

Voordeur 1 geeft toegang tot een hal met toilet en er is de trapopgang naar de verdieping. Er is een woonkamer van 46 m2 met een klein driehoekig erkertje. Deze erker levert niet zozeer extra ruimte op, maar wel een hele fijne lichtinval in de zithoek. De lange kant van de woonkamer ligt op het noorden. Vroeger was dat geen aanbeveling, tegenwoordig wel. Licht uit het noorden inspireert schilders al vele eeuwen, dus dat is een al langer bestaande kwaliteit. Wat nu van belang is, is dat het huis heerlijk koel is, ook tijdens de dagen dat je liever in je koelkast wilt gaan zitten. De oost- en zuidkant van het huis heeft natuurlijk ook ramen, naar kleiner. Wel licht, geen hitte. Wat een voortschrijdend inzicht, destijds in 1993!

Er is vervolgens een open keuken met een inrichting met inbouwapparatuur, een keramische kookplaat, afzuigkap, combi-oven, vaatwasser en vooral veel kasten. Aansluitend kom je in de bijkeuken. Hier wordt het even opletten: vanuit de bijkeuken kan je inpandig naar de aangebouwde garage, maar ook naar de hal van voordeur 2. Die parkeren we even.

De eerste verdieping heeft twee trappen en twee overlopen die onderling verbonden zijn met een tussendeur. Op deze verdieping zijn in totaal 5 slaapkamers en een badkamer met twee wastafels, een inloopdouche en een apart toilet. 

De tweede verdieping is een grote zolder met een 6e slaapkamer en een zolderberging. Met een beetje goede wil kan dit zelfs slaapkamer 7 worden.

Nu weer terug naar beneden, we gaan naar binnen door voordeur 2. Hier is een hal met trapopgang naar de verdieping. Vanuit de hal is ook de al eerder genoemde bijkeuken bereikbaar. Op de verdieping is de overloop en een grote kamer van ruim 30 m2. Deze ruimte kan naast slaapkamer, ook goed dienen als kantoor, praktijkruimte, werkkamer of logeerkamer.

De rondom het huis gelegen tuin heeft de huidige eigenaars veel plezier gegeven: ruimte genoeg voor siertuin, moestuin, bbq-terras en het terras achter de keuken is overdekt. 

Twello ligt aan de A1, binnen no-time ben je er, of ben je er weer weg. Deventer ligt onder handbereik, net als Apeldoorn. Niet weg gaan en in Twello blijven is ook een hele goede optie. Het dorp heeft veel te bieden: een heel gezellig centrum met een meer dan goed winkelaanbod, terrassen, goede restaurants, Huis Duistervoorde, basisscholen en voortgezet onderwijs, sportverenigingen én een NS station. Twello heeft het, verder zoeken is niet meer nodig!

Kenmerken