Beschrijving

Bouwen konden ze wel, in de jaren 30! Je ziet de robuuste steen, het degelijke metselwerk, royale dak-overstekken en mooie detaillering. De ronde vorm van de voordeur komt terug in het bordes er voor. Een forse oprit kan het perceel goed hebben, er blijft meer dan genoeg voortuin over. In de voortuin is nu één parkeerplaats gemaakt, maar als je wilt is er ook ruimte voor meer auto's. Er is een vrijstaande garage die samen met de poortdeur de achtertuin goed afsluit.
Het huis heeft een geschiedenis. Toen het nog jong was, pas een jaar of 8, is het gevorderd door de bezetters in W.O. II. Veel mooie huizen werden geconfisqueerd door Duitse officieren. Gorssel is flink gebombardeerd door de geallieerden om de bezetter uit te schakelen, er staat aan de Ravensweerdsweg een herinneringsbord met informatie over deze roerige tijd. 

Laten we gaan kijken.
De voordeur wordt eigenlijk nooit gebruikt, daarom lopen we nu ook maar meteen achterom. De tuin is afgesloten door de garage met zadeldak en een stevige poortdeur. Als je die opent zie je natuurlijk de achtertuin, maar ook het verhoogde- en overkapte terras dat aan de serre grenst. Leuk! Eerst even de tuin bekijken. Gazon, terrassen op de verschillende zonnestanden aangelegd, veel bloemen in de borders én...privacy! Wat heerlijk, geen mens te zien en nog beter: geen mens ziet jou als je hier in de tuin zit. De garage is ook vanaf de zijkant bereikbaar en op het schuine dak liggen zonnepanelen. Lekker duurzaam! Helemaal achterin, verstopt tussen het groen staat een schuurtje met een uitkijkhut. Eindeloos leuk voor je kids.

Nu naar binnen, we gaan via de bijkeuken. Handig, plaats voor wasapparatuur en op regenachtige dagen laat je je laarzen hier achter. De bijkeuken sluit aan op de open keuken met een hoekinrichting in landelijke stijl met inbouwapparatuur. Er is voldoende licht op je werkblad door het zijraam. Nu zie je ook de woonkamer met de aangebouwde serre in volle glorie. Heerlijk zeg, 50 m2 voor je supergrote hoekbank, je piano, je eettafel, het past er allemaal in. Lichte parketvloer in de kamer, zonnig motief op de tegels in de serre. Ook hier veel licht door twee zijden glas én een lichtkoepel op het dak. Openslaande tuindeuren naar het overdekte terras en zicht op de weelderige tuin. 

Via de gang, langs het toilet, de provisiekelder en de kleine vestibule is de trap naar de verdieping. Er zijn drie slaapkamers waarvan de grootste een balkon aan de tuin-kant heeft. De badkamer heeft een wastafelmeubel, een inloopdouche en een toilet. Er is daglicht en het raam kan open, altijd erg prettig als dat er is.

Vaste trap naar zolder en daar zijn nog twee kamers, waarvan een echt heel groot. Het dak is goed geïsoleerd, er is dubbel glas en de vloeren van de aanbouw zijn geïsoleerd. Al met al behoorlijk duurzaam, het huis heeft een B-label.

Voor het huis is de Deventerweg, de doorgaande weg naar (je raad het al) Deventer. Het is een drukke weg, dus als je totale stilte zoekt is dit niet je huis. In alle eerlijkheid is de weg binnenshuis geen issue, ook niet in de achtertuin. 
Huizen als dit vinden in de regel vlot een nieuwe eigenaar dus maak een afspraak. Je bent welkom voor een rondleiding.

Kenmerken