Beschrijving

Puntgaaf, klein model herenhuis uit 1903 mét achtertuin en heel veel prachtige stijldetails. Soms doen zich ineens buitenkansjes voor en als dat gebeurt moet je schakelen! Dit is er absoluut één. Het huis ligt aan de rand van het stadscentrum, aan de rotonde Noorderplein. Het heeft een rijkelijk versierde gevel met gekleurde gevelstenen waarvan de voorgevel al eens gereinigd en geïmpregneerd is en voorzien van fraaie nieuwe knipvoeg een balkon en een dak overstek met sierlijke steunen. Fijne, hoge ramen(met triple-glas) met in de bovenlichten de zo traditionele roedeverdeling. Een schitterende rij panden met dezelfde stijlkenmerken (al kan het pand van de buren wel een likje verf gebruiken).

De originele voordeur ligt wat terug in een verhoogd portaal. Achter die deur tref je een super strak afgewerkt huis met alles wat je mooi vind. Granito-look vloer, hoge plafonds, strak schilderwerk, fraaie trapopgang. Er is een toilet en een grote kelder van 16 m2.
Een echte woonkamer-en-suite, plafonds met sierlijsten, massieve houten vloer, een schouw met houtkachel, schuifdeuren met glas in lood, paneeldeuren en openslaande deuren naar de ommuurde achtertuin.
De keuken heeft een inrichting die prachtig past bij de sfeer van het huis. Witte houten kastjes met een granito aanrechtblad, een roestvast-stalen fornuis met zes kookpitten(boretti), koelkast, vaatwasser, close-in boiler en een oven. Ook hier is veel licht op je werkblad door de ramen boven het aanrecht.

Boven grenzen twee slaapkamers en een badkamer aan de overloop. De fris-witte badkamer met zwarte accenten heeft twee wastafels, een ligbad-op-pootjes, een toilet én een royale inloopdouche die met kleine mozaïektegeltjes in zachte grijstinten is betegeld.
De slaapkamer aan de voorkant is groot, licht en heeft openslaande deuren naar het balkon. De slaapkamers aan de achterkant is kleiner, maar groot genoeg voor een tweepersoonsbed.

Op de 2e verdieping wacht je een verrassing, wat een grote ruimte! En zo hoog dat er een grote vide in is gemaakt om als slaapplek te gebruiken. De dakkapel heeft ramen met roedeverdeling voor de sfeer, het grote dakraam ernaast zorgt voor nog meer lichtinval. Op deze verdieping is ook de waskamer. De wasmachine heeft hier zijn eigen kamer en staat in een meubel met een wastafel. De droger kan er bovenop en, heel slim, hier is ook een hele grote kastenwand waar de kleding meteen in kan, geen gesleep met stapeltjes schoon wasgoed. Tot slot is er een berging met daarin de C.V.- ketel.

De zon komt in de loop van de ochtend in de ommuurde stadstuin en blijft daar tot aan het einde van de dag. Er is een achterom die uitkomt op de achtergelegen Appelstraat. Daar, of in de andere straten die op de rotonde uitkomen kan je je auto parkeren. Gratis of met een vergunning, beide smaken zijn aanwezig.

Kortom, een super fijne plek dicht bij de IJssel, het station, Rijsterborgerpark en de bruisende binnenstad van Deventer! Je bent welkom voor een rondleiding.

Kenmerken