Beschrijving

Menigeen zal zich in de beroemde, monumentale Kranensteeg vergaapt hebben aan de gemetselde bogen en de keienbestrating. Vanuit de Noordenbergstraat loop je door de smalle Kranensteeg naar de IJssel. Wat een geluksvogels zijn de mensen die zo mooi mogen wonen. Deze plek is nu te koop, we zoeken een waardige opvolger die al dit moois optimaal zal waarderen.

Kranensteeg 5 is een monument, samen met nummer 7 van de onderburen was het pand een pakhuis dat in de 18e eeuw is gebouwd. De nummers 5 en 7 vormen samen een Vereniging van Eigenaars, daarover later meer.
De voordeur van de zeer ruime bovenwoning is in de Kranensteeg, daarachter de hal met een fietsenberging. Een stenen trap leidt naar de verdieping waar meteen opvalt dat je in een, voor monumentale begrippen, modern gebouwd huis komt.

Op deze verdieping is een heel mooie woonkamer met het prachtige uitzicht dat je verwacht op deze plek: de IJssel, het pontje, het IJsselhotel, de gerestaureerde restanten van de oude stadsmuur. Wisselende seizoenen zorgen 4 maal per jaar voor een ander plaatje. Binnen past het huis zich daar ook op aan: herfst en winter brandt de openhaard, in lente en zomer kunnen de deuren voor het Frans balkon open om de sfeer van de stad binnen te laten.
De massieve eiken houten vloer ligt op beton, het huis is geheel verbouwd waardoor contactgeluid met benedenburen er niet is. Sfeer van vroeger, comfort van nu.
Op deze verdieping is ook een moderne kwaliteitskeuken met alle benodigde apparatuur én een bijkeuken met veel bergruimte en aansluiting voor de wasapparatuur. Er zijn twee grote kamers, één in gebruik als kantoor en één is een slaapkamer met een aangrenzende kleedkamer. De badkamer heeft wastafelmeubel, een aparte douche en een ligbad. Het toilet is apart bereikbaar op de gang.
Via het trappenhuis is de tweede verdieping bereikbaar. Alweer een zee van ruimte: een grote overloop met een vide en een extra berging, twee slaapkamers en een tweede badkamer: een wastafel, toilet en een douche. Een aparte cv ruimte.
In het voorhuis is een mooie kamer gemaakt met ook weer het al eerder beschreven uitzicht. Het gehele dak is geïsoleerd, het dak van het voorhuis is nog eens éxtra geïsoleerd. 

De Welle is een (nu nog) druk bereden straat. Het huis (glas, muren, dak) is zo goed geïsoleerd dat je er binnen niets van verneemt. Misschien wordt de Welle ooit autoluw of zelfs autovrij. Het is actueel onderwerp van politiek gesprek met natuurlijk voor- en tegenstanders. Net als destijds over het theater MIMIK, dat staat er inmiddels al wel! Fris, modern en markant, een gezellig terras met kunst- en lekker eten liefhebbers. Allemaal onder handbereik. De achtergelegen Nieuwe Markt ondergaat momenteel ook een metamorfose, het wordt prachtig! Bezoek ook eens de daar gelegen winkels en bedrijven, heel verrassend kom je daar ook het makelaarskantoor tegen dat dit mooie huis verkoopt: Welkom, we vertellen graag de ins- en outs van Kranensteeg 5.

Hier wat feiten op de voorhand:
-regelmatige controle door de Monumentenwacht met accurate opvolging van onderhoudsadvies door de VvE.
-servicekosten € 180,- p/m 
-Vve is heel klein, twee leden/eigenaars die samen het beste voor hebben met dit erfgoed.
-Buitenschilderwerk wordt binnenkort uitgevoerd

Kenmerken