Beschrijving

Door de vele reacties is de reservelijst ingesteld!

De Graaf van Burenstraat is een straat met een eigen historie. De statige huizen dateren van einde 19e eeuw en zijn gedeeltelijk tegen de Stenen Wal aangebouwd, een verdedigingswerk uit de tijd van de Vikingen!
In de tijd dat deze huizen gebouwd werden, stonden de huizen meestal netjes in een rij, maar dat is hier niet het geval.
Te koop is nu de hoekwoning Graaf van Burenstraat 41 én nummer 43. Nummer 41 is het huis en nummer 43 is een flink bouwwerk dat diverse functies vervuld heeft: van judozaal tot atelier en uiteindelijk als een grote berging. Er is een pad naast het huis dat toegang geeft tot de achtertuin. Daar staat nummer 43, ook te bereiken vanuit de er achtergelegen Molenstraat. Genoeg te vertellen, ik begin met het huis:

In 1892 is dit fijne, brede herenhuis gebouwd en vervolgens weer verbouwd in de jaren 60. Het huis is helemaal onderkelderd en heeft de voordeur in het midden van het huis. Als je binnenkomt in de hal, is er rechts een werkkamer, het toilet en de trapopgang naar de verdieping. Rechtdoor kom je in de woonkeuken met een witte inrichting in hoekopstelling. Vanuit de keuken kan je naar de grote kelder. De kelder was in het nabije verleden de plek waar de kinderen hun feesten vierden en de ouders hun wijn bewaarden. Een riskante combinatie, lijkt mij.
De woonkamer is ruim 40 m2, heeft een schouw en aan de tuinkant (zuid/oost) een flinke kunststof aanbouw met openslaande tuindeuren aan de achterzijde.

Op de eerste verdieping is een lichte overloop met drie slaapkamers en een badkamer. De hoofd-slaapkamer heeft open slaande terrasdeuren een dakterras op de zuid/oostzijde. Vanaf dit balkon is een mooi uitzicht richting de Stenen Wal, waar de schuur een grote mate van privacy garandeerd.

De tweede verdieping is een ouderwetse zolder met drie echte ouderwetse zolderkamers en een badkamer met wastafel en toilet. Deze zolder kan onder de handen van de nieuwe eigenaar omgetoverd worden tot een prachtige, hoge ruimte waar meerdere indelingen mogelijk zijn.

Belangrijk om te weten: beide huisnummers hebben een eigen perceelnummer en beide percelen hebben woonbestemming. De buren van nummer 45 hebben het recht van overpad om te komen en te gaan naar hun eigen tuin. Nummer 43, de schuur, verkeert bouwkundig gezien in slechte staat. Er wordt een klein stukje van het perceel afgesplitst tbv de buren, kadastrale splitsing volgt binnenkort.

Het huis is een zeer bijzonder object dat mogelijkheden te over heeft. De achter het huis gelegen schuur is maar liefst ruim 16 meter breed en 4.50 meter diep. Ontstaan er al ideeen? Kijk dan even op ruimelijkeplannen.nl, daar kan je de bestemmingsplanvoorschriften vinden. Notaris ter keuze verkoper wegens de omstandigheden.

Welkom in de Graaf van Burenstraat!

Kenmerken