Beschrijving
Locatie, locatie, locatie. Met deze drie belangrijkste kenmerken voor een goede investering zit het wel goed. Voeg daar een vrijstaand huis met historische uitstraling en een kavel van formaat aan toe en dan zijn de overige kenmerken afgevinkt.
Ruim 50 jaar is dit pand uit 1912 een familiehuis geweest van een gezin dat is uitgewaaierd over het land. Nu vader en moeder het niet meer bewonen komt het beschikbaar voor de nieuwe generatie.
Deze woning is in 1912 ontworpen door architect/aannemer H. Nijdeken en staat op een perceel van 882 m². Hoewel de woning gemoderniseerd moet worden, heeft het de allure en romantische uitstraling van het begin van de vorige eeuw.
Bij binnenkomst in de woning kom je eerst in een vestibule met een klapdeur met geslepen glas. Er ligt marmer op de vloer, net als in de daarachter gelegen hal. Linksaf is de woonkamer met erker en serre. Er is een hardhouten parketvloer en een inbouwhaard. De woonkamer heeft hoge plafonds en grote ramen aan de zuid-, west en noordkant van het huis, waardoor er veel licht naar binnen valt. Er zijn openslaande deuren waardoor je de grote tuin die rondom het huis ligt, in kunt wandelen. De kamer aan de andere kant van de hal biedt een ideale ruimte voor bijvoorbeeld thuiswerken. Vanuit de hal kom je in de uitgebouwde keuken waardoor er aan de tuinkant een mooie ruimte is ontstaan voor een eettafel. Aangrenzend aan de keuken is een praktische bijkeuken met een buitendeur. In de hal op de begane grond is uiteraard ook een toilet en bovendien de toegang tot een ruime provisiekelder.
Op de eerste verdieping is de overloop met een apart toilet en een badkamer met een wastafel en ligbad. Er zijn vier slaapkamers waarvan één met een dakterras aan de zijkant van het huis. Vanuit een van de slaapkamers is er via een trapje naar beneden een berging met de opstelplaats van de c.v. ketel. Deze ruimte heet "het vooronder", omdat er een karakteristiek rond raampje is dat uitkijkt over de tuin.
De tweede verdieping is een bergzolder die bestaat uit twee ruimten die kunnen dienen als opbergmogelijkheden of als een leuke speelzolder voor de kinderen.
De grote tuin is met Mien Ruis als inspiratiebron aangelegd met borders met rozen, heeft fruitbomen en biedt veel privacy. Er staat een vrijstaande stenen berging , ideaal voor het stallen van fietsen.
Door de ruime opzet van de kavel is parkeren op eigen terrein mogelijk.
De wijk De Parken in Apeldoorn heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het einde van de 19e eeuw. Het is een van de oudste en meest karakteristieke wijken van de stad. De naam "De Parken" verwijst naar de vele parken en groene ruimtes die de wijk kenmerken. In het laatste kwart van de 19e eeuw begon Apeldoorn zich te ontwikkelen als een geliefde bestemming voor de welgestelde burgerij. Veel welvarende mensen uit steden als Amsterdam en Arnhem waren op zoek naar een rustige en groene omgeving om te wonen. Dit leidde tot de oprichting van verschillende villa's en landhuizen, omgeven door parkachtige tuinen. In de loop der jaren heeft De Parken zijn status als een van de meest gewilde wijken van Apeldoorn behouden. Veel van de historische panden zijn gerestaureerd en hebben nog steeds een prominente plaats in het straatbeeld. De wijk is ook aangewezen als beschermd stadsgezicht, wat betekent dat de karakteristieke architectuur en het groene karakter van de wijk behouden moeten blijven.
Tegenwoordig is De Parken een geliefde woonwijk voor mensen die op zoek zijn naar een combinatie van rust, groen en historische charme. Het is een gebied dat gewaardeerd wordt om zijn unieke sfeer en architectuur.
De vrijstaande villa aan de Frisolaan 44 biedt een unieke kans om een klassiek huis te kopen op een fraaie locatie. Door het royale perceel, de karakteristieke details en mogelijkheden tot modernisering, biedt deze woning veel potentieel. Aarzel niet om een bezichtiging te plannen en de mogelijkheden te ontdekken die deze villa te bieden heeft.